Supply chain security Wet en regelgeving Verzegelingen 1 min leestijd

Transposafe levert speciale verzegelde envelop voor Corona-tests

Naast intensive care-afdelingen draaien ook huisartsen en laboratoria momenteel overuren in de strijd tegen COVID-19. In Nederland doen inmiddels tientallen laboratoria dienst als ‘Corona-testlabs’ waar virusstalen worden getest om te zien of iemand het virus heeft. In deze laboratoria worden nu ook in toenemende mate Corona-tests afgeleverd. Om ervoor te zorgen dat deze tests op een veilige en efficiënte manier van patiënt, huisarts of ziekenhuis naar laboratorium vervoerd worden is de juiste verpakking - om verschillende redenen - van groot belang.

Verzegelde envelop

U kunt zich voorstellen dat het transporteren van (micro)biologisch materiaal op een hygiënische en veilige manier dient te gebeuren. Daarnaast is het belangrijk dat patiëntgegevens onderweg geborgd blijven volgens de norm NEN7510 (een verpakking mag niet gemanipuleerd worden) en dat het materiaal waaruit de verpakking is opgebouwd voldoet aan alle richtlijnen. Om die reden zien wij een toenemende vraag van ziekenhuizen, huisartsenpraktijken en laboratoria naar de Transposafe Transmed verzegelde envelop. Afnemers gebruiken de verzegelde envelop voor het verpakken en vervoeren van de afgenomen stalen die gebruikt worden om COVID-19 bij een patiënt te bevestigen of uit te sluiten.

TransMed-verzegelde-envelop

 

Veilige verzending

Om veilige verzending te waarborgen bestaat de verpakking uit verschillende componenten: een verzegelde envelop, een lekvrije Sealbag, een kartonnen beschermstuk en een absorptie pouch. Deze brievenbusverpakking voldoet aan de UN3373 categorie B (Packaging Instructions 650/ADR). De Transposafe Transmed verzegelde envelop is getest door het BVI (Belgisch Verpakkingsinstituut) en toegelaten door PostNL. Wanneer de permanente plakstrook bij aankomst nog intact is weet de ontvanger dat de verzending onderweg niet is gemanipuleerd. Daarnaast kan de envelop gepersonaliseerd worden op formaat en kan deze worden bedrukt (op aanvraag) om er zeker van te zijn dat het transport efficiënt verloopt en de verpakking direct op de juiste afdeling geleverd wordt. 

In antwoord op de toenemende vraag spant Transposafe zich in om voldoende Transposafe Transmed enveloppen voorradig te hebben. Op die manier leveren wij in deze onzekere tijd onze bijdrage in het veilig en efficiënt vervoeren van Corona-tests.

Spreek een specialist 

Heeft u vragen over het verzegelen van uw (medische) verpakking en het waarborgen van kwaliteit zonder contaminatie of fraude? Spreek dan vrijblijvend met een van onze Transposafe specialisten en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.