Transposafe green products
Supply chain security Durable Transmailer Dokulops 3 min leestijd

Maak uw bedrijf milieuvriendelijker

Biologisch afbreekbaar, composteerbaar, recycleebaar of herbruikbaar: wat is de beste oplossing? Om een keuze te maken, is het essentieel om de verschillen tussen de beschikbare opties te begrijpen.

4 manieren om groener te worden

Verantwoordelijkheid voor het milieu is één van de belangrijkste activiteiten van Transposafe. Om deze reden implementeren, wijzigen en veranderen wij ons productaanbod om het milieuvriendelijker te maken. Zuinig omgaan met natuurlijke hulpbronnen en het minimaliseren van afval is een belangrijk punt bij elke productie. Ecologie is erg belangrijk voor ons. Daarom optimaliseren wij onze productieprocessen, ontwerpen wij herbruikbare producten en gebruiken wij zoveel mogelijk gerecyclede materialen. Door natuurlijke hulpbronnen te sparen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, handelen wij in het algemeen belang van de toekomst van onze planeet. Biologisch afbreekbaar, composteerbaar, recyclebaar of herbruikbaar: wat is de beste oplossing? Om een keuze te maken, is het essentieel om de verschillen tussen de verschillende opties te begrijpen.

Compostable vs biodegradable (72 × 25in)

 Composteerbaar of biologisch afbreekbaar?

Alle composteerbare artikelen zijn biologisch afbreekbaar, maar niet alle biologisch afbreekbare producten zijn composteerbaar. Een opmerkelijk verschil tussen de twee is dat biologisch afbreekbare producten afbreken in een paar natuurlijke elementen, terwijl composteerbare producten één organisch materiaal achterlaten, humus genaamd.

Om als biologisch afbreekbaar te worden bestempeld, moet een product kunnen worden omgezet in organisch materiaal. Over het algemeen breken biologisch afbreekbare producten sneller af - het duurt meestal tussen de drie en zes maanden. Dat lijkt ideaal, vooral in vergelijking met synthetische producten, waarvan de ontbinding honderden jaren kan duren. Biologisch afbreekbare producten hebben echter alleen een geringere impact op het milieu als ze op de juiste manier worden verwijderd en in faciliteiten waar de temperatuur, vochtigheid en luchtniveaus worden geregeld.
Compostering daarentegen is het proces waarbij organisch afval wordt gerecycleerd met het oog op hergebruik. Wanneer het correct wordt uitgevoerd, kunnen goederen in slechts enkele maanden worden afgebroken. Het resultaat is een gezonde bodem met humus, die rijk is aan voedingsstoffen. Het composteringsproces zorgt ervoor dat organische koolstof naar de aarde terugkeert en vermindert de uitstoot van methaan (ook wel broeikasgassen genoemd).

 

Reuse or recycle

 

Wat is het verschil tussen recyclebaar en herbruikbaar?

Voordat u uw lege glazen flessen of plastic verpakkingen weggooit, moet u weten dat deze kunnen worden gerecycled en omgezet in nieuwe herbruikbare producten! Van glasrecycling kunnen nieuwe producten worden gemaakt, waaronder potten, terwijl van plastic nieuwe flessen kunnen worden gemaakt voor bijvoorbeeld shampoo. Herbruikbare producten daarentegen zijn artikelen die meerdere malen kunnen worden gebruikt voor hetzelfde doel of zelfs voor een ander doel dan weggooien zoals recyclebare producten. Herbruikbare producten zijn bijvoorbeeld plastic verpakkingen die kunnen worden gebruikt om voedsel in te bewaren en oude kleren die tot vodden kunnen worden verwerkt of kunnen worden gedoneerd. In de industrie zijn interne bestellingen en leveringen aan de orde van de dag. In plaats van een eenmalige kartonnen doos en tape te gebruiken, zijn er herbruikbare zakken beschikbaar, even gemakkelijk in gebruik als een kartonnen doos maar met het voordeel dat ze meerdere keer herbruikbaar zijn. Naast de impact op het milieu, biedt het ook financiële voordelen zodra je te maken hebt met frequente toepassingen.

 

Recycled & reusables products


 Hoe zit het met de groene producten van Transposafe?

Wij bieden een breed scala aan oplossingen om aan de behoeften van onze klanten te voldoen, aan de wettelijke eisen te voldoen en de negatieve impact op het milieu te verminderen. Onderzoek & ontwikkeling maken dagelijks vorderingen om al deze eisen te combineren. Sommige producten, zoals Transmailer postzakken en Dokulops verpakkingslijsten, zijn de gemakkelijkste om deze overgang te beginnen. Sommige zijn gemaakt van gerecyclede materialen, andere van biologisch afbreekbare materialen. Herbruikbare zakken, zoals het Modularpak, zijn al verkrijgbaar in meerdere formaten & kleuren om aan elke interne zending tegemoet te komen. De juiste oplossing voor uw toepassing kan worden gevonden met de steun van onze experts, rekening houdend met de eisen & beperkingen van uw toeleveringsketen.

Bij Transposafe bieden we een scala aan producten die een optie bieden om onze natuurlijke omgeving te helpen ondersteunen, waaronder producten die recyclebaar, herbruikbaar, biologisch afbreekbaar of composteerbaar materiaal zijn.

Vraag onze hulp om groener te worden, neem contact met ons op via info@transposafe.nl of vul dit formulier in

Opmerking: De criteria voor de beoordeling van de composteerbaarheid van verpakkingen zijn strikt gedefinieerd in de norm PN-EN 13432. Het is noodzakelijk om voor het geteste object te bevestigen, dat het biologische afbreekbaarheid fragmentatie tijdens biologische verwerking invloed op het biologische proces het effect op de kwaliteit van de verkregen compost.