Transposafe Herbruikbare tassen
Sustainable Herbruikbare veiligheidstas Duurzaamheid 2 min leestijd

Stap over op herbruikbare tassen voor uw closed-loop zendingen

Transposafe presenteert verzegelbare herbruikbare zakken voor gesloten zendingen.

De afgelopen jaren heeft Transposafe met verschillende bedrijven samengewerkt om hun wegwerpverpakkingen te vervangen door herbruikbare tassen. Door deze omschakeling hebben de bedrijven hun verpakkingsinventaris verminderd, hun ecologische voetafdruk verbeterd en veel van hun klanten tevreden gesteld. 

 

Een gesloten rouleersysteem opzetten

Bij een gesloten kringloopsysteem hergebruiken bedrijven dezelfde materialen elke keer opnieuw. Op die manier blijven natuurlijke hulpbronnen behouden en wordt afvalmateriaal verminderd, wat bijdraagt tot de bescherming van het milieu. 

Als bedrijf zijn er veel verzendstromen die in aanmerking komen om een rouleersysteem op te zetten. 

De eenvoudigste om mee te beginnen is de regelmatige pendel tussen verschillende afdelingen of zelfs vestigingen van hetzelfde bedrijf. U kunt ook denken aan regelmatige zendingen naar zakenpartners. 

Een uitbreiding zou ook met "eind" klanten kunnen zijn zodra u uw pakketten van hand tot hand aflevert of een manier biedt om de verpakking terug te sturen. Als de vervoerder bijvoorbeeld de zending persoonlijk aan de klant overdraagt onmiddellijk uw verpakking mee terug kan nemen, kan dit worden beschouwd als een gesloten circuit. 

Green-closed-loop-NL (1)

Kies de juiste tas

Het gesloten-rouleersysteem moet voor elke betrokken partij gemakkelijk uitvoerbaar zijn. Zoals u zou doen wanneer u kartonnen dozen of enveloppen koopt, moet u de vereiste afmetingen/formaten bepalen die u in uw voorraad nodig heeft. Vervolgens berekent u op basis van het aantal zendingen en de retourcyclus de vereiste hoeveelheid per formaat. U kunt ook een kleurensysteem overwegen om gemakkelijk verschillende stromen te onderscheiden. Kies bijvoorbeeld een kleur voor interne stromen en een andere voor externe stromen. 

Reusable_bags_collage

Personaliseer uw tas

Deze herbruikbare tassen kunnen deel uitmaken van uw merknaam/branding. Personaliseer deze met uw kleuren, logo, slogan, enz. U kunt ook uw betrokkenheid voor duurzaamheid benadrukken in uw ontwerp. 

Personalisaed reusable bag - NL (1)

Verzegel de verpakking voor meer veiligheid 

Een kartonnen doos of een enveloppe wordt gewoonlijk verzegeld met een zelfklevende sluiting of tape. Als uw zending fiefstal-of-fraude gevoelig is of u wilt gewoon de integriteit van de zending garanderen, verzegelt u de verpakking gewoon mbv de bijbehorende verzegelingen. Voor een betere beveiliging kunnen de zegels op maat worden gemaakt en/of uniek worden genummerd. Barcodes en QR-codes kunnen ook op de zegels worden aangebracht om uw track en trace te automatiseren. 

Reusable_bags_sealsHoe dan ook, als u overstapt op herbruikbare tassen, gooi dan niet uw oude voorraad is weg, want verspilling is nooit goed. Maak uw voorraad op en stap dan over op de herbruikbare mogelijkheden. Vanaf dan hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het bijbestellen van de voorraad, u bent ingedekt. 


Neem contact op met een Transposafe expert voor meer informatie. 

Spreek met een specialist